ÄNTLIGEN!

NU ÄR VI HEMMA I VÅRT KÄRA BREDARED OCH TRÄNAR 🙂

VÄLKOMMNA 

Vår träningsverksamhet är uppdelad i olika träningsgrupper under ledning av vår golftränare Pontus Bergstrand. Träning och olika aktiviteter bedrivs året runt. Nedan beskrivs de olika grupperna mer i detalj.

10:00-11:00 6-års-gruppen

För juniorer där fokus ligger på att ha riktigt roligt och lära känna nya kompisar. En typisk träning består av olika lekar där man börjar blanda in klubba och bollar av olika slag. Tennisbollar, bandybollar och liknande är vanligt förekommande för att förenkla för juniorerna. Juniorerna får bygga egna banor att spela, där man introducerar idén med spelet golf.

Från golfkul delas juniorerna in i antingen inspirationsgrupper eller tävlingsgrupper, baserat på vad de själva vill. Grupperna är öppna för förflyttningar under hela året.

11:30-12:30

För de juniorer i åldern ca 9-14 år som tycker det är roligt med golf, men för tillfället inte spelar eller tränar så mycket utöver strukturerade träningar. Tävlar inte för tillfället. Dessa juniorer har inte spelat så mycket och målet är att inspirera dem till att spela och träna mer och få dem att hänga mer på golfbanan. Det viktigaste är hänget och gänget och glädjen, sedan kommer golfen automatiskt. En typisk träning består av att introducera grunderna i de vanligaste slagen med fokus på spelet golf och att komma ut på golfbanan. Detta varvas med roliga målövningar där tävlingsmoment i grupp och individuellt förekommer. Banor som liknar den riktiga golfbanan med hinder är vanligt förekommande. Allt för att få juniorerna att spela mer, Framtidståget (läs mer under fliken till vänster) på fredagar är den viktigaste träningen i veckan för juniorerna i inspirationsgrupperna.

13:15-14:15

För de juniorer i åldern 13-21 år som redan spenderar en del tid på golfbanan utöver de strukturerade träningarna och vill börja prova på att tävla på Klubben och även på de lägre nivåerna på Skandia tour (läs mer under fliken till vänster). Dessa juniorer har spelat en del golf, har hcp 36 eller lägre eller är nära att ta hcp 36. De har någorlunda koll på grunderna i de vanligaste slagen. En typisk träning består av att få ännu mer kunskap om grunderna i de viktigaste slagen och att få övningar och råd som gör att juniorerna kan träna själva mellan de strukturerade träningarna. Träningarnas mål är framförallt att främja mer egen träning och att ge juniorerna kunskap om sina egna färdigheter.

Elit:

För de som ser golf som sin första alternativt andra idrott och lägger ned mycket tid på golfbanan. De tränar golf året runt och funderar kring hur deras val inom kost, fys, socialt, skola med mera påverkar deras vardag och golf. De tävlar på en hög nivå på juniortrappan och uppträder som förebilder för de yngre juniorerna. För denna kategori så är resor till varmare breddgrader inte aktuellt om golfklubborna inte är med. En typisk träning består av att kolla av grunderna i de olika golfslagen och jobba individuellt med vad man behöver träna på och få feedback på detta av tränaren på plats. Då man tränar i grupp så förekommer mycket tävlingsmoment och samarbete för att dra nytta av varandras kunskap och kompetenser.

Vi har idag flertalet ledare som hjälper till så att detta är möjligt att genomföra. Men vi vill gärna att fler ledare hjälper till för att belastningen på varje ledare skall bli så liten och hanterbar som möjligt. Hör därför gärna av er om ni vill hjälpa till så är vi säkra på att ni får minst lika mycket glädje tillbaka som ni själva stoppar in.

Vid frågor kring olika grupper och varför ert barn är med eller inte är med i en viss grupp, är ni välkomna att kontakta Pontus Bergstrand                                                                                                                                                                                                                                                                      

Pontus Bergstrand 
0730-693201
pontus.bergstrand@bredaredsgk.se

       

maklarhuset
musiklagret
abri
fotriktigt
Hyrab_loga
boras-el
elektrokyl
pecon
RevisionsGruppen_loga
dammrattan
sjomarkens_svets
sl_8032_c_pos_r2 (1)
lbc
boarding
ca_fastigheter
fristad_plast
färgbolaget_loga
byggcenter
sveba_loga
fristads_express
holgers
stadsportalen
Exakta_loga
boras-akustik
grolls
skandia_maklarna
OnePartnerGrope_loga
paroy
Näslunds Elektriska_Logo
cadcraft
BBS Design
carlsson
Desktop_loga
ReleaseIT_loga
proimp
weland
boras-elskap
VSB_loga
bilia
hotcool
parker
fristad_konsult
brunnborr
goran
JATravle_loga